ehkapa logo

Koti Esittely Päihteet Sosiaalityö


Ongelmat lisäävät päihteiden käyttöä

By ehkapa.fi


Posted On 13 Dec 18 - 03:12:00Mikä sitten ajaa ihmiset käyttämään päihteitä? Jollain voi olla kovat kivut vaikkapa jostain onnettomuudesta. Hän käyttää vahvoja särkylääkkeitä ja huomaa että hei, näistähän saa hyvät kiksit. Tämä saattaa innoittaa kokeilemaan jotain vielä vahvempaa, ja näinpä syöksykierre on valmis. Jollain on ollut univaikeuksia joihin hakenut unilääkkeitä, niihinkin jää helposti koukkuun ja jotkut käyttävät unilääkkeitä väärin.

Erilaiset ongelmat perheessä lisäävät alkoholin käyttöä. Läheisen sairastuminen ja jopa mahdollinen kuolema ovat yleisiä syitä jolloin ihmisen alkoholin käyttö lisääntyy huomattavasti. Tämä ei tietenkään koske kaikkia ihmisiä.

Stressi aiheuttaa myös lisääntynyttä päihteiden käyttöä. Useasti kun ihminen on stressaantunut jostain, hän haluaa nollata ajatuksensa ja päätyy juomaan. Tämä voi pahimmillaan laukaista pitkänkin juomaputken. Stressin syitä voivat olla vaikkapa rahahuolet, ongelmat parisuhteessa, työhuolet, lomautukset tai potkut. Kaikesta pitäisi kuitenkin kyetä puhumaan ja selvittää ongelmat jollain muulla tavalla kuin juomisella, se ei kuitenkaan auta asiaa mitenkään.

Masentunut ihminen saattaa myös hakeutua käyttämään päihteitä enemmän kuin tavallisesti. Masennus voi myös johtaa lääkkeiden väärinkäyttöön ja mahdollisesti jopa itsemurhayritykseen.

Uhkapelien pelaaminen myös lisää tuntuvasti päihteiden käyttöä.

Myös vaikkapa töissä onnistuminen saattaa ajaa juomaan. Jos saat ylennyksen tai onnistut jossain työtehtävässä, haluat sitä varmasti juhlistaa muutamalla samppanja lasillisella ystävien kanssa.


messages.blogsearch

messages.blogcategories